DE GELUKKIGE ETER

Voor een relaxte relatie met eten

Carola Van Bemmelen

Spectrum, 2018

Recensie van The Happy Lab (Februari 2021)

Nooit meer diëten en weg met die weegschaal? Kom maar op met dat eetgeluk!

Ontdek hoe jouw oerbrein je steeds maar weer dingen laat eten die je niet wilt. Leer hoe je weer zelf de leiding kunt nemen over jouw eetgedrag door je oerbrein te managen. Zodat je eindelijk een relaxte relatie krijgt met eten en jouw strijd met eten voorgoed kunt stoppen.

Een kleurrijke cover met Carola Van Bemmelen lacht je meteen toe. Ook in het boek wordt veel met kleuren, foto´s en illustraties gewerkt. De 224 pagina´s zijn onderverdeeld in vier delen met overzichtelijke tekstvakken en checklists. Elk hoofdstuk wordt ingeleid door een persoonlijke anekdote van de schrijfster. De Nederlandse schrijfster verwijst vaak naar haar website om bijvoorbeeld een zelftest te doen om te bekijken tot welk type eter je behoort. Ook is op die website een toolkit te vinden met onder andere een e-kookboek en een handige supermarktshopper. (www.de-gelukkige-eter.nl)

Wat is de boodschap van dit boek? Suiker is een drug en de drang ernaar kan nauwelijks geremd worden door onze wilskracht. Onze wilskracht kan in het beste geval voor 1% ons gedrag bepalen. De overige 99% komt voort uit ons instinct of “oerbrein”. De schrijfster legt lastige termen en processen makkelijk uit. Dat maakt dat de boodschap goed overkomt.

In het boek zijn geen recepten opgenomen, en daar had ik soms wel behoefte aan. Zeker ook om te ontdekken hoe ik als mama een suikervrij dieet kan doorvoeren voor het hele gezin, inclusief kinderen dus. Maar Carola Van Bemmelen heeft meer bestsellers geschreven. Wat goed!

 

 


0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *