door | 8 april, 2021 | Keuken | 0 Reacties

Het rabarberseizoen is er weer en dat stemt me vrolijk! De friszoete tot zure smaak is uniek en nodigt uit om met zoet gegeten te worden: gedoopt in suiker of bereid in confiture of taart.
Het recept voor een rabarber taart met vanille merengue op www.eenlepeltjelekkers.be overtuigde me helemaal. Het is een fijn recept omdat het deeg bijvoorbeeld niet uitgerold moet worden. Het kan in de bakvorm in de juiste vorm geduwd worden. Gelukkig legt Annelies van Een Lepeltje Lekkers stap voor stap uit hoe het allemaal moet. Ook de merengue lukte prima, zeker als ik bedenk dat ik dat nog nooit eerder gemaakt had. De maïzena maakt dat de rabarbervulling op een smeuïg bedje rust. Laat de rasp van de halve sinaasappel niet achterwege, want dat maakt een subtiel maar heerlijk verschil.

(Volledig recept: https://eenlepeltjelekkers.be/rabarbertaart-met-vanille-merengue/)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *